't Nut Bodegraven wordt stichting't Nut Bodegraven wordt stichting

Op de valreep van 2017 is door de rechtbank bepaald dat departement Bodegraven van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen verder gaat als Stichting.

Lees meer
Themadag Oost-Groningen in WinschotenThemadag Oost-Groningen in Winschoten

In de Klinker in Winschoten werd op 18 november 2017 een themadag georganiseerd voor de leden uit de districten Oost- en Noord-Groningen. De opkomst overtrof de verwachting.

Lees meer
Het Nut Noord-Beveland 175 jaarHet Nut Noord-Beveland 175 jaar

Op 21 oktober 2017 vierde ‘t Nut op Noord-Beveland haar 175-jarig bestaan. Er was een receptie, toespraken en een cultureel programma met muziek en Zeeuws cabaret. De aanwezigen kregen een warm onthaal bij binnenkomst met een hapje en drankje.

Lees meer
 
NUTfonds 2017NUTfonds 2017

Sinds januari 2017 worden er weer subsidies toegekend vanuit het Nutfonds. In Friesland heeft men inmiddels de weg via het VSBfonds naar het Nutfonds gevonden.

Lees meer
Archief actueelArchief actueel

In archief actueel vindt u informatie over de verhuizing van het archief uit het pand in Edam en over een profielwerkstuk van twee leerlingen in 6VWO over het Nut.

Lees meer
Tentoonstelling Nut in Nationaal OnderwijsmuseumTentoonstelling Nut in Nationaal Onderwijsmuseum

De Hervorming van het onderwijs in Nederland vanaf 1800 geldt als één van de grootste verdiensten van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen. Aan dit onderwijsverleden wordt nu ook aandacht besteed in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Lees meer