Departementen in het nieuwsDepartementen in het nieuws

De afgelopen maanden waren er verscheidene departementen in het (plaatselijke) nieuws. Departement Edam van ’t Nut bood haar leden op 13 februari jl. een lezing aan over de grootste operacomponist ooit: Giuseppe Verdi.

Lees meer
Nutsdepartement Wolvega 200 jaarNutsdepartement Wolvega 200 jaar

Het departement Wolvega heeft het afgelopen jaar in besloten kring aandacht besteed aan het 200 jarig bestaan van de vereniging.

Lees meer
't Nut Bodegraven wordt stichting't Nut Bodegraven wordt stichting

Op de valreep van 2017 is door de rechtbank bepaald dat departement Bodegraven van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen verder gaat als Stichting.

Lees meer
 
Nutspand Edam verkochtNutspand Edam verkocht

Het Nutspand heeft sinds begin dit jaar nieuwe eigenaren. Zij willen na een verbouwing in het rijksmonument gaan wonen en op de begane grond een klokkenmakerij vestigen. De woonvertrekken zullen op de verdiepingen worden gerealiseerd. Het proces tot bestemmingswijziging loopt hiertoe nog.

Lees meer
Evaluatie  samenwerking Nut-VSBEvaluatie samenwerking Nut-VSB

In januari 2018 vond de evaluatie plaats van de eerste samenwerkingsfase tussen de Maatschappij-JNF (Jan Nieuwenhuyzenfonds) enerzijds en het VSBfonds anderzijds.

Lees meer
Ledenvergaderingen in WageningenLedenvergaderingen in Wageningen

Op 21 april 2018 vond op een zonovergoten warme voorjaarsdag de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats in de Grote Capitulatiezaal van hotel De Wereld op uitnodiging van departement Wageningen.

Lees meer