Voor informatie kunt u zich per post of telefoon wenden tot het bestuur, of u kunt per E-mail een bericht versturen door het invullen van het formulier dat u achter de tab "Informatie aanvragen" in de kop van deze pagina kunt vinden.
Namens het bestuur van het departement treedt als contactpersoon op:

Mw. M. Slort

Javastraat 17
1782 DA  Den Helder

Secretaris
E-mail: mthslort@kpnplanet.nl

Het departement Den Helder is opgericht in 1822 en is daarmee de oudste nog bestaande vereniging van de marinestad. Anderhalve eeuw lang had het een pioniersrol op het gebied van onderwijs en ontwikkeling. De nutskleuterscholen, huishoudonderwijs, de nutsspaarbank, het waren allemaal initiatieven van deze plaatselijke afdeling.
Nu richt de afdeling zich voornamelijk op culturele activiteiten. In samenwerking met de Kopgroepbibliotheek wordt tweemaal per jaar een ‘Nut-college’ gehouden, een lezing over een actueel onderwerp met een bijzondere spreker. Ook worden in de periode september-juni voor de leden excursies en andere activiteiten georganiseerd. Het lidmaatschap kost € 15 per jaar.
Het Nut in Den Helder verstrekt op bescheiden schaal subsidies aan plaatselijke organisaties op het gebied van cultuur en ontwikkeling.

Het voorlopige programma 2018-2019:

Donderdag 25 oktober 2018: Nut-college in School 7 door prof. Henny Lamers: “ De mens onder de sterren: wij zijn gemaakt van sterrenstof”, aanvang 19 uur. Voor leden gratis.

Zondag 25 november 2018: Nut-college in School 7 door Liesje Schreuders van Bureau Boeiend: Bob Dylan als dichter, interactief college over zijn ontwikkeling als dichter/songwriter en zijn songteksten. Aanvang 14.30 uur. Gratis voor leden. 

Zondag 13 januari 2019: Nieuwjaarsdrankje thuis bij de voorzitter, Berber Honing. Aanvang 16.00 uur.

Vrijdag 8 februari 2019: Dansvoorstelling in de schouwburg;  ” Le temps perdu” van het gezelschap Isabelle Beernaert. Leden hebben korting.

Vrijdag 1 maart 2019: Schouwburg:  Satirische toneelvoorstelling  “Niks te verbergen”  door de Verleiders. Korting op de toegangsprijs voor leden.

 Zondag 14 April 2019: Nut-college in bibliotheek School 7 door schrijfster Suzanna Jansen over haar nieuwste boek Wael, een Syrische jongen die voor de oorlog moest vluchten en in Nederland terecht kwam. Aanvang 14.30 uur. (De lezing van de bekende tv-presentator/historicus Hans Goedkoop die aanvankelijk op deze datum zou worden gehouden, is verschoven naar 10 november.)

Woensdag 22 mei 2019: Jaarlijkse ledenvergadering, programma nog niet bekend.