Themadag Oost-Groningen in WinschotenThemadag Oost-Groningen in Winschoten

In de Klinker in Winschoten werd op 18 november 2017 een themadag georganiseerd voor de leden uit de districten Oost- en Noord-Groningen. De opkomst overtrof de verwachting. De aanwezigen luisterden voorafgaand aan de voorstelling ‘De Menalda Vetes’ van theatergroep WAARK naar een lezing van Rem 

Lees meer
Het Nut Noord-Beveland 175 jaarHet Nut Noord-Beveland 175 jaar

Op 21 oktober 2017 vierde ‘t Nut op Noord-Beveland haar 175-jarig bestaan. Er was een receptie, toespraken en een cultureel programma met muziek en Zeeuws cabaret. De aanwezigen kregen een warm onthaal bij binnenkomst met een hapje en drankje.

Lees meer
Nieuw erelid bij departement HerwijnenNieuw erelid bij departement Herwijnen

Tijdens de algemene ledenvergadering van departement Herwijeen op woensdag 11 oktober 2017 is mevr. B.D. (Dini) Baggerman-van Zuijdam afgetreden als bestuurslid. Zij is 40 jaar actief geweest als bestuurder voor het departement. 

Lees meer
 
Tentoonstelling over het Nut geopend in Nationaal OnderwijsmuseumTentoonstelling over het Nut geopend in Nationaal ...

De Hervorming van het onderwijs in Nederland vanaf 1800 geldt als één van de grootste verdiensten van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen. Aan dit onderwijsverleden wordt nu ook aandacht besteed in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Lees meer
Dubbelportret Jan en Martinus NieuwenhuyzenDubbelportret Jan en Martinus Nieuwenhuyzen

Dirk Nas stelde onlangs een door hem geschreven beknopte biografie van vader en zoon Nieuwenhuyzen beschikbaar voor publicatie aan het Nut. Het dubbelportret van Jan en Martinus Nieuwenhuyzen treft u hieronder aan. Het Nut is Dirk Nas bijzonder dankbaar voor deze dubbelbiografie.

Lees meer
Toekenningen Nutfonds 2017 Toekenningen Nutfonds 2017

Sinds januari 2017 worden er weer subsidies toegekend vanuit het Nutfonds. In Friesland heeft men inmiddels de weg via het VSBfonds naar het Nutfonds gevonden.

Lees meer