Openingsactiviteiten departementen (2018-2019)Openingsactiviteiten departementen (2018-2019)

Veel departementen openen in deze periode het nieuwe seizoen 2018-2019. Wist u trouwens dat veel van de programma’s van de departementen op de website van het Nut toegankelijk zijn en activiteiten ook regelmatig vermeld worden via de facebookpagina van het landelijk Nut? 

Lees meer
Maak als Nutsdepartement het verschil! Maak als Nutsdepartement het verschil!

De verschillende departementen van het Nut staan vaak ‘midden’ in de plaatselijke en regionale samenleving. Het is jammer als een goed idee of project op niets uitloopt door het gebrek aan financiële middelen. Een Nutsdepartement kan het verschil maken!

Lees meer
AmuSantTwisk 2018 AmuSantTwisk 2018

Het Nut in Twisk zet zich in voor het sfeerbepalende dorpsgevoel in Twisk onder het motto 'Goed voor elkaar'. Op 17 juni werd in navolging van het succes van vorig jaar voor de tweede keer AmuSantTwisk georganiseerd.

Lees meer
 
Districtsvergaderingen N-Holland en Z-Nederland Districtsvergaderingen N-Holland en Z-Nederland

In de afgelopen periode kwamen de departementen in het district Zuid-Nederland en in het district Noord-Holland bij elkaar. Er werd teruggekeken op een veelbewogen verenigingsjaar. Ook kwamen de toekomstplannen voor het landelijk Nut aan de orde.

Lees meer
Even voorstellen: Berber HoningEven voorstellen: Berber Honing

In de komende nieuwsbrieven zult u regelmatig een interview aantreffen met een Nutsbestuurder of iemand die zich actief inzet voor het Nut. Berber Honing uit Den Helder bijt het spits af. 

Lees meer
Nutspand feestelijk overgedragen Nutspand feestelijk overgedragen

Op 22 juni 2018 is het Nutspand in Edam feestelijk overgedragen aan de nieuwe eigenaren. De voorzitter van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen, de heer Piet Hamelink, streek op 22 juni voor de laatste keer de Nutsvlag op het pand en overhandigde deze aan de nieuwe bewoners.

Lees meer