In Rotterdam is er na de eerste versie op het Nutsjaarcongres in 2005 ieder jaar een nieuwe versie ‘Wat Doe Jij?’ ontwikkeld en gespeeld. Op diverse plaatsten, o.a. in Den Haag, Tiel en Alkmaar en omstreken is het pas dit schooljaar gelukt het project rond te krijgen en aan de scholen aan te bieden. Deventer, Groningen en Amsterdam lopen al langer mee.
De bijeenkomst stond ook in het teken van het afscheid van Corretje Eijgenstein, landelijk manager van het project. Na veel lovende woorden van een ieder waarin 'doorzetten' steeds een terugkerend begrip was, werd er ook nog een 'rasechte' Rotterdamse voorstelling gespeeld door de jongerentheatergroep Young Stage.

Wat zich afspeelde in de voorstelling was geen 'dik aangezette afschildering' van de werkelijkheid in de regio Rotterdam. Vernedering, groepsdruk, pesten, fysiek en verbaal geweld was aan de orde van de dag  in deze ‘gewone ’ klas ergens in Rotterdam en omgeving. Het stukje ging over fout gedrag van een jongen - die buiten school vooral druk doende was zich met zijn ‘chickies’te vermaken - en een paar ‘bitchie’ meisjes die samenspannen tegen een lieve jongen in dezelfde klas. Het 'gemongool' was niet van de lucht. Een andere leerling in de klas 'stond erbij en keek ernaar’; aan de zijlijn dus. De docente bleef taakgericht bezig en ging totaal voorbij aan de dramatische sociale interactie tussen de leerlingen. Bij gebrek aan jongerenpubliek werd er niet ‘ingesprongen’, maar dat is op de scholen waar de voorstelling wordt gespeeld heel anders. Leerlingen zijn vaak zeer betrokken, komen met goede ideeën en proberen die uit.
De afvaardiging uit Groningen, die overigens hun voorstellingen ook over alcoholmisbruik speelden, was onder de indruk van de hardheid van het Rotterdamse toneelstukje. De afgevaardigden uit Den Haag vertelden over nog meer varianten o.a. digitaal pesten en seksuele diversiteit.
De deelnemende partijen aan het project betreuren het dat het Maatschappijbestuur stopt met de overall regie. Subsidie aanvragen bij het NUTfonds van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen is wel mogelijk. De eerste aanvraag van een departement voor dit project is inmiddels ontvangen.

Corretje Eijgenstein heeft toegezegd de verschillende regio's en de Maatschappij relevante informatie over de deelnemende theatergroepen en hun contactadressen te sturen en hen bij te praten over financieringsmogelijkheden in de toekomst. Ook zullen tussen de regio's nog scripts via haar worden uitgewisseld.