Het NUTfonds

In maart 2014 zijn vanuit het Nutfonds weer subsidies toegekend aan verschillende projecten. Eén van die projecten die subsidie kreeg toegekend is de schrijfwedstrijd Write Now! van de stichting Passionate Bulkboek in Rotterdam. Write Now! is een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar oud. Jongeren kunnen hun proza of poëzie – of dat nu verhalen, gedichten, rap, filmscènes of toneelteksten zijn – insturen bij een van de regionale voorronden.

In de maanden april en mei worden er voorrondefinales gehouden. Op deze dagen wordt telkens een winnaar bekend gemaakt die opgaat voor de landelijke finale in juni 2014. Tijdens de finale krijgen alle deelnemers de mogelijkheid om een schrijfworkshop van jonge gedebuteerde auteurs te volgen en zo hun werk te verbeteren waar nodig en kennis op te doen over het literaire veld. De landelijke winnaar van Write Now! krijgt, naast een laptop, een coaching traject van een literair agent, optredens tijdens het Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival in Nijmegen. Daarnaast is er nog de (door het publiek gekozen) publiekswinnaar, Eén van de belangrijke doelen van het project is het aanmoedigen van jongeren om zich met het schrijven van literaire teksten bezig te houden. Write Now! wordt in 2014 voor de veertiende keer gehouden. Het aantal deelnemers is ieder jaar gemiddeld rond de 1000. 
 
De andere projecten waaraan de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen subsidie toekende in maart 2014 zijn:
- Van Oldenbarnevelthoeve, een wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige handicap van de Stichting Oldenbarnevelthoeve in Berkel en Rodenrijs.
- Kids Kick 2014! Van de stichting Stadspodium in Rotterdam, om kinderen in aanraking te laten komen met sport, cultuur om hun taleneten te ontdekken en hen te stimuleren zich aan te sluiten bij clubs en culturele instellingen.